Made in Abyss: Retsujitsu no Ougonkyou (MiA: The Golden City of the Scorching Sun)

Myanimelist, Akichan
Opět musím smeknout nad fantazií a zvráceností autora tohohle příběhu Akihito Tsukushi. Také musím pochválit neupadající kvalitu animačního studia Kinema Citrus a genialitu hudebního skladatele Kevina Penkina. Všechny tyto aspekty jsou zde silně v symbióze. Díky bohu. Stejně jako tomu bylo u první série, filmu a teď i u této druhé série.

Hlavní hrdinové postupují dále do propasti, tam kde je příběh zanechal ve filmu Made in Abyss Movie 3: Fukaki Tamashii no Reimei (moje recenze zde). Tato nová část příběhu je trošku specifická v tom, že hodně skáčeme do minulosti, kde sledujeme skupinu dobrodruhů, kteří se vydali do propasti a skončili na místě, kam naši hrdinové právě teď přicházejí. Zjišťujeme jejich zvrácený osud a následky jejich činů. Jak to, tak bývá, tak nic v propasti není černobílé a krutost s nadějí jdou v ruku v ruce. A člověk nikdy neví, jak tokové přání a touha může vypadat.

Vše je nechutně krvavé, šílené, drsné, bez kompromisů a prostě takové, jak to mají fanoušci téhle série rádi. Jakmile jsem se dozvěděl minulost nových charakterů, tak jsem v šoku akorát čučel do monitoru a hned jsem si musel pouštět další díly. U této série pořád platí, nikdy to nesledovat týdně. Jinak budete moc moc trpět.

Hravost animace, vizuál příšer, fungování světa propasti. Vše je neskutečně barvité a zajímavé.

Příběh anime adaptuje manga kapitoly od 39 po 60. Bohužel nejnovější číslo mangy je 63. Takže na další pokračování si pár let počkáme.

Pro nováčky pořád platí, nenechte se odradit vizuálním stylem anime. Opravdu to není dětské a neskutečně to k tomu sedí.

 

Youtube - Trailer          Hodnocení: 10/10

Žádné komentáře:

Okomentovat