Spider-Man: Across the Spider-Verse (Spider-Man: Napříč paralelními světy)

IMDb, ČSFD
Střílím jasnou desítku. Ano, hned takhle natvrdo na začátku. Stejně jako se s tím nový díl animovaného Spider-mana nesere, tak nebudu ani já.

Pokud se vám líbil první díl, tak se vám „krutopřísně“ bude líbit i díl druhý. Tam, kde jste z prvního dílu byly trošku, nesví, že v popředí byl takový ten až moc šílený humor (Spider Pig apod), tak buďte v klidu, vše tam samozřejmě pořád je, ale tenhle typ humoru se přesunul více do pozadí. Hlavní housle, bubny, totiž zaobírá hlavní dvojice Miles a Gwen. Spolu se šíleným humorem.

Jak už píšu, nový Spider-man je samozřejmě plný humoru, narážek, situační komedie, šílených pavoučích kombinací, ale v jádru je to setsakramentsky silný a dospělí příběh. Příběh o dospívání, příběh o rodičích a jejich dětech. Excelentní vývoj hlavních postav, spolu s jejich rodiči. Zkoumání toho, co je dospívání. Film velmi dobře rozumí svému tempu, tam kde potřebuje zvolnit a nechat postavy dýchat a mluvit tak to udělá. Nejen skrz strašně přirozené a uvolněné dialogy, ale i přes neskutečně úžasnou vizualizaci obrazu. O art stránce filmu se ještě rozepíšu, ale ve chvíli, kdy postavy prožívají emoce, tak nejen že je skrz parádní dabing slyšíte, ale vy je ještě dokonce vidíte. Příběh je fakt silný a hodně krát mi slzeli oči.

Art, vizuál filmu je prostě dechberoucí jízda. Každý záběr, každá akce, každá emoční scéna, všechno kombinuje vše různé techniky animace proto, aby divák dostal co možná nejunikátnější zážitek. Tam kde se máme cítit uvolněně, tam kde máme cítit hrůzu a teror. Všechno to prostě „teče“ z plátna. Hudba stojí hned za vizuálem. Parádní soundtrack, parádní „ticho“ kde má být, nic nikdy nerušilo a přesně to tam padlo.

Akce je divoká, to určitě někomu může vadit. Určitě (pokud vám nebude vadit český dabing) tak je lepší vidět film bez titulků, přeci jen jsem někdy fakt nestíhal číst. Akce je plná nápadů, má svoje tempo, svůj styl. Jede naprosté bomby.

Ještě možná jedno menší negativum je to, že film je prostě – pokračování příště. Za to ale rozhodně bodíky strhávat nebudu, jen to bude těžké vydržet do finále, za jeden rok? Možná? Prosím. Hned bych si to dal znovu. V Doulby Atmos to byla parádička.

 

Youtube - Trailer          Hodnocení: 10/10

Žádné komentáře:

Okomentovat