Call of the Sea (PC)

Metacritic
Hezká interaktivní hádanková 3D adventura.

Sledujeme příběh Nory, ženy, která se vydává na tajuplný ostrov, aby našla svého ztraceného manžela. Ten se vydal na onen ostrov najít lék na její nemoc, nemoc která ji pomalu ale jistě zabíjí. V průběhu hry však drahá Nora, najde víc, než by čekala.

Je to „klasický“ příběh, kde jdeme v krocích předchozí expedice a zjišťujeme co se jim stalo, s čím se setkali a jak všichni dopadli. Rozhodně příběh patří k hnacím prvkům hry.

Hratelnost je posazena na prozkoumávání prostředí a sbírání nápověd pro hádanky, na které při hře narazíme. Příběh je z velké části vyprávěn skrz různé fotografie nebo papírové záznamy, které po sobě její manžel zanechal. Nora si vše píše do deníku tak, aby měl hráč vše důležité před sebou a mohl se tak lépe poprat s nástrahami, které pro něj tvůrci přichystali. Složitost hádanek byla velmi dobrá, a celkově mi dvě z nich docela slušně zamotaly na chvíli hlavu (čočka, slova). Naštěstí jsem vše vyřešil bez nahlížení do návodu, v této době internetu je to o to lákavější a jedním klikem na dosah ruky. Eureka moment při dostání nápadu, jak vše vyřešit, je vždycky k nezaplacení.

Vizuálně je hra hezká, zvolený art styl dokresluje správnou atmosféru, ať už se jedná o krásu lesa, nebo děsivou bouřku. Sem tam se ukážou jisté technické problémy, jako je doskakování nebo problikávání textur. Na můj v kus se i moc herních povrchů nadměrně lesklo, až mě z toho boleli oči.

Herní design není špatný, ale postava se se sprintem pohybuje pořád moc pomalu. Časté jsou i pasáže, kdy se musíme kus vracet a v ten moment opravdu jen držíme šipku dopředu po několik minut. Do těchto míst by se ideálně hodil hrdinky vnitřní monolog nebo něco pro zaujmutí pozornosti. Lezení po žebřících je urputně pomalé. Tempo hry tím velmi utrpělo.

Až na těchto pár výtek se jednalo o hezkou atmosférickou adventuru, se zajímavých příběhem a hádankami, kterou dohrajete za necelých šest hodin.

 

Youtube - Trailer          Hodnocení: 8/10

Žádné komentáře:

Okomentovat