Black Adam

IMDb, ČSFD
DC se prostě nepoučí, atak nějak dělá to stejné a k tomu ještě to, co teď žene Marvel dolů s jeho posledními filmy.

Je nám zase představen tým hrdinů, kteří se postaví Black Adamovi. Jako obyčejný divák nemáme tušení, co jsou zač. Nikdy před tím jste je v DC filmech neviděli. Takže to dopadlo stejně jako vždy, půlka z nich je ve filmu zbytečná a dělá křoví. Cyclone a Adam Smasher tak byli prostě k prdu. Možná Smasherovi se povedl jeden nebo dva vtípky, ale to bylo vše. Cyclone navíc doprovázel vždycky zpomalený záběr, když dělala nějaký útok. Větší trapnost už asi dělat nemohla.

Za to ale Dr. Fate v podání Pierce Brosnana si film ukradl pro sebe. To byla velmi zajímavá postava, ať už dovednostmi, nebo charismatem. Sakra, raději její origin než toto.

Trikově to nevypadalo zle. Co se mi hodně líbilo byla hudba. Hlavní melodie měla grády. Množství trumpet a chorálů v ní bylo obrovské. Bohužel inspirace z Guardians of the Galaxy, co se týče používání rockových skladem, tady působila docela ploše. Prostě z čista jasna do jedná nebo do druhé akce naskočí takováto písnička a bum. Nedává to smysl. Přitom „nástroj“ v podání komické postavičky strejdy na to měli (v Guardians měla hlavní postava walkman a byla to součást jeho příběhu).

Akce byla docela fajn, ale film to přeháněl se „zpomalovačkami“. Nechte už prosím Zack Snyderův styl umřít. Zpomalený záběr je fajn, ale dvacet jich je už prostě moc, nebo použití v místech kde nedávají smysl.  

Příběh je takový, že na začátku potřebujeme pěti minutové povídání pro jeho vybudování. Pak už se jen bojuje anebo dělají vtípky. Neskutečně mi vadila, pardon, srala, dětská postava Amon. Celkově s lidskými hrdiny film nevěděl, co má dělat. Obzvlášť ve finále to byla katastrofa. Tam to bylo nejbolestnější. Neříkejte mi, že z komiksů nejde vytáhnout nic lepšího?

Hlavní hřeb večera? Dwayne „the rock“ Johnson. Docela mě překvapilo, jak herec zestárl. Ve filmu byl ale docela fajn. Určitě mi nijak nevadil jako on jako herec. To, co ho tahalo dolů byl příběh.

Rozporuplný film. Ty dvě hodiny sice rychle utečou, ve filmu se pořád něco děje, ale kromě Dr. Fate mi bylo všechno a všichni ukradený. Nebylo tam žádné napětí, nic, v co doufat nebo se bát. Takový sterilní výplach. Hej podívej, hýbe se to a je to asi cool. Možná trochu jako nový Thor: Love and Thunder mínus to, že má divák k těm postavám vybudovaný nějaký vztah (proto menší hodnocení než u Thora). Snad si za měsíc spravím chuť s Wakanda Forever. Prosím… To opravdu filmový průmysl rezignoval na superhrdinské filmy?

 

Youtube - Trailer          Hodnocení: 5/10

Žádné komentáře:

Okomentovat