Arcane: League of Legends

IMDb, ČSFD
Máte rádi umělecký vizuál představovacích, nebo hudebních videí pro herní svět League of Legends od Riot Games (animačního studia Fortiche Production)? Vždycky jste si říkali, že by bylo super, kdyby z toho udělali seriál? Realita se stala skutečností. A je to pecka!

Artisticky je tento devíti-dílný seriál nádherný. Prostředí je krásně nakreslené, hodně mi to připomíná jiný animovaný seriál Legend of Korra. Kdy máte scenérii, nebo jiné pozadí jako dokonale nakreslený obraz. Pohledy na město, nebo vlastně na cokoliv, jsou nádherné. V čem studio Fortiche Production exceluje, je živost animace. To neskutečné množství detailů v pohybu a pohybujících se věcí je famózní. Výrazy postav a jejich chování. Animace a „živost“ kouře, energie apod. Po vizuální a artistické stránce a toho, jak vše vypadá, nejde nic vytknout. Hudba a zvuk je taky výborný. To samé platí o střihu, kompozici obrazu a režii.

Svět League of Legends mi nic neříká. Hru jsem hrál jenom chvíli, a tak nemám žádné povědomí o postavách nebo příběhu. Vůbec to nevadí. Seriál jako takový, drží dobře pohromadě a není potřeba znát jeho pozadí a svět. Samozřejmě když to znáte, tak máte zážitek o úroveň víc, protože poznáváte detaily o postavách, co máte rádi. Rozhodně neznalost není žádná překážka.

Příběh je rozdělen do tří velkých aktů (každý po třech dílech). Sledujeme několik hlavních postav v průběhu delšího časového období. Všechny působí komplexně a živě. Hlavní dvojicí je ale Powder a Vi. Tyto dvě sestry jsou hlavním jádrem příběhu a vše se kolem nich točí. Místo, kde žijí, je totiž rozděleno na moderní prosperující město a zapadlé smradlavé uličky. Historie onoho místa je navíc svírána bojem a ideologií těchto dvou rozdílných částí. Postavy, co sledujeme, jsou z obou částí a vidíme jejich stejnost a rozdílnost. Dojde nakonec k dalšímu krveprolití? 

Rozhodně je příběh propracovaný a všechny postavy velmi zajímavé a plné svých vlastních pohledů na svět ve kterém žijí. Osobně jsem vůbec netušil, jak to dopadne. Příběh se nebojí drsnosti, špíny a krve.

Třetí akt je trošku slabší (oproti těm prvním dvou), přišlo mi, že pospíchá do svého finále a přitom, otvírá mnoho dalších dveří do budoucna. Hodně skáčeme z místa na místo. Navíc, samotný závěr není závěr, ale sakra otevřený konec.

Jsem moc rád, že seriál má tak obrovský úspěch a neskutečně se těším na pokračování, jen mám trošku neuspokojivý pocit z toho finále (teď nemyslím samotné ukončení, ale celkovost poslední epizody).

K hodnocení? Asi bych měl seriálu dát 9/10 (poslední akt, nevyvážené tempo, neukončenost), ale z artistického hlediska a z toho, že je to takhle první počin studia, to je neskutečná 10/10 (ten koho tento styl neosloví, tak to bude tak 8/10). U druhé série už budu kritičtější, teď jsem si to parádně užil. Těším se určitě na další příběhy z toho světa a že jich bude po tomhle úspěchu. Pokud si ale tvůrci nedají pozor, může to být taky pád do průměru.

Jedna z finálních scén z deváté epizody si určitě najde cestu do světa figurek. Přitom tam jenom jedna z hlavních postav sedí na židli, ale ten samotný záběr je neskutečně boží. 

 

Youtube - Trailer          Hodnocení: 10/10

Žádné komentáře:

Okomentovat