Friends: The Reunion (Přátelé: Zase spolu)

IMDb, ČSFD
Ano, je to nostalgické, ale také je to v mnoha místech takové trapné. Ty jejich rozhovory často působí nuceně, jakoby si neměli o čem povídat a čekají, až to nějak skončí. Což paradoxně nekoresponduje s tím, co říkají. Všichni mluví o tom, jak se milují a jak je to úžasné, že se zase vidí pohromadě.

Chandler a Monica mi přišli takový nejvíc mimo. Furt koukali do prázdna a Chandlera neukazovali skoro vůbec. Nejpřirozenější byla Phoebe a Ross. Nejumělejší vzhledem Monica. Chandler strašně sešel a z Joeyeho je pěkný fotřík. Rachel byla pořád stejná.

Nejtrapnější bylo to hlavni interview před publikem. To v sobě nemělo skoro nic, kromě promarněného času. Moderátor s otázkami byl takový – bleh. To by se dalo říci i o spoustě herců ve vedlejších rolích. Chápu, že se vzpomíná, ale vždycky to trvalo s nimi dlouho a jen řekli ahoj a šli zase pryč. Prostě promarněná šance na zábavnější diskuzi mezi hlavní šestkou.

Co se mi tam líbilo, bylo to, jak vzpomínali na jednotlivé díly a dávali různé dodatečné informace, o tom, co se dělo v pozadí. Různé zákulisní drobnosti, co si a jak provedli apod. Hezké byly i rozhovory s tvůrci seriálu, když rozebírali historii a casting a všechny tyhle detaily. Což možná už zaznělo dávno před tímhle speciálem.

Bylo to moc dlouhé a bohužel hodně přešlapovalo na místě. Celé se to dalo uchopit lépe. Nevadí mi nostalgický začátek, ale pak se to mělo nějak rozjet. Tak 1/3 v pohodě, ale zbytek průměr, nebo ještě níž. Pro fanouška „povinnost“ pro občasného sledovatele nic důležitého. Nejlépe uděláte, když si Přátele ponecháte takové, jaké je máte ve své paměti. Raději si pustit epizodu, nebo sestřih nepovedených záběrů z jednotlivých sérií.

Je dobře, že nikdo z nich pokračování nechce. Tohle byla asi nejlepší volba. Díl jako takový by už spolu neutáhli. Nepůsobilo by to správně a přirozeně.


Youtube - Trailer          Hodnocení: 5/10

Žádné komentáře:

Okomentovat