A Quiet Place Part II (Tiché místo: Část II)

IMDb, ČSFD
Po roce v kině? Hm, možná déle. Toto pokračovaní famózní jedničky, mi v roce 2020 uteklo asi o 1 týden. Pak mi zavřeli kina. Naštěstí jak se vše vrací k normálu, tak se do kin vrátil i tento film.

Pokračování nedělá vůbec žádnou ostudu. V úvodu nás čeká „Den 1“, kdy se vrátíme do minulosti, abychom viděli, jak to všechno začalo. Tato kapitola velmi dobře slouží k tomu, aby se do příběhu decentně zabudovaly nové postavy a aby si režisér John Krasinski mohl ještě jednou zahrát roli otce.  

Hned potom navážeme tam, kde jsme skončili v prvním filmu. Zbytek rodiny se musí sebrat a pohnout se dál. Jejich směr, je jeden z ohňů, které jsme mohli vidět v prvním filmu (ostatní skupiny přeživších). Zde se setkáme s novou mužskou postavou, která velmi dobře zapadá do našeho světa a hlavně ji hraje charizmatický herec Cillian Murphy.

Celý tento dvojí úvod má parádní grády a neskutečně hutnou atmosféru. Následně naše hluchá dívka Millicent Simmonds zjistí, že někdo někde vysílá do rádia a rozhodne se vydat do rádiové stanice, aby tam mohla pustit onu „zbraň“ proti monstrům. Zde se příběh rozdělí na tři části (ke konci na dvě) a velmi mistrně se mezi nimi prostřihává. Díky tomu napětí a hutnost neskutečně stoupá. Závěr byl díky tomu parádní.

Snad ani nemusím zmiňovat mistrnou práci se zvukem. Tenhle film je fakt škoda nevidět... neslyšet v kině.

Zápory? Možná trochu upozadění některých postav. Nebo jistá ztráta neznáma oproti prvnímu filmu (to se ale dalo čekat). Taky je tu více akce než předtím, ale to mi nevadilo. Dávám stejný hodnocení, jako jedničce.

 

Youtube - Trailer          Hodnocení: 9/10

Žádné komentáře:

Okomentovat