Wrath of Man (Rozhněvaný muž)

IMDb, ČSFD
Jak jsme mohli vidět v ukázkách, hlavní hrdina při loupeži přijde o syna a vydá se na kompletní chladnokrevnou pomstu. Jo a taky on sám, je hlava gangu. Tato část je tu asi nejunikátnější. Sledujeme jakým je bossem. Jak ho ostatní poslouchají a mají z něho respekt. Postava jako taková mluví minimálně a většinu času vražedně kouká anebo zabíjí lidi.  
 
„You are a cold, cold, cunt.“ Takhle nějak by se dal shrnout hlavní hrdina tohoto filmu v jedné větě. Zpět ale na začátek. Režiséra Guye Ritchieho mám rád. Má velmi osobitý styl a kdykoliv, kdy zkouší gangster film, tak mu přidá bezva unikátnost. Miluji nedávný kousek The Gentlemen a spoustu jeho starších filmů. Tento film byl takový mix právě gangsterky spolu s novodobým žánrem John Wick. No a úplně se to u mě netrefilo.

Tady se na nějakou uvolněnost, nebo hravost, moc nehraje. Film svoji hutnou a tíživou atmosféru začne už v úvodních titulcích, které jsou plné biblických výjevů. Tato biblická analogie se držela celý film a určitě nesla mnohem hlubší podtext, než jsem zachytil. Ani bych se nedivil, kdyby čísla transportních vozů odkazovala na pasáže z bible. Hudba z plynu také celou dobu nijak neubrala a pořád působila tísnivým dojmem. Tohle je film čistě o pomstě.

Úvodní scéna nese klasické rysy režiséra a škoda, že v tomto duchu se nenese celý film. Sem tam vyskočí pár scén ještě v průběhu filmu (hledaní stop), ale to je tak asi vše. Obecně i ta akce mě nijak nezaujala. Takový standard. Navíc je film zbytečně dlouhý. Vedlejší postavy tam byly naprosto zbytečné. Na konci mi bylo úplně jedno, co se s nimi děje a přitom ten úvod dával velký důraz na jejich charaktery a seznámení. Buď jich tam nemělo být tolik, anebo tam pak měly mít nějakou pořádnou roli.

Je to fajn akční film se zajímavým hrdinou, ale zbytek je takový lepší průměr. Čekal jsem od toho mnohem víc. Taková jednohubka na večer, ale brzo na ni člověk zapomene. 

 

Youtube - Trailer          Hodnocení: 6/10

Žádné komentáře:

Okomentovat