The Mitchells vs. the Machines (Rodina na baterky)

IMDb, ČSFD

Na tenhle animovaný film jsem se moc těšil. Je to od stejného studia a v podobně originálním duchu jako byl parádní Spider-Man: Into the Spider-Verse. A dopadlo to na výbornou.

Příběh o jedné trhlé rodině a robotí apokalypse. Rodině, která se snaží chovat jako rodina, ale prostě ne a ne k sobě najít cestu. Středobodem „sváru“ je vztah otce a dcery, který dospívání narušilo a jak se snaží jeden druhého pochopit a spojit své rozdílné povahy. Jo, a taky zachránit svět.

Pokud přistoupíte na trhlost rodinky, tak vás čeká parádní zábava a při finálním zúčtování jsem z toho neudržel oči suché. Tam se totiž celý příběh spojil a s trhlostí tohohle filmu naservíroval parádní ujetou scénu (ta použitá písnička je hodně velká trefa). Každý člen rodiny dostane svůj prostor pro zazáření.

Skvělá je tu i hlavní záporačka, umělá inteligence v telefonu Pal. Ty její hlášky a emoce jsou boží. Tu technologickou část výborně doplňuje hudba přímo vystřižená z filmů jako Tron. Ty elektronické beaty tam fakt sedly.

Animačně je film další unikát. Výborně to doplňuje příběh. Tím, že je hlavní postava Katie (Dcera) aspirující filmovou a animační tvůrkyní, tak se film chová, jakoby ho pak ona následně stříhala a doplňovala v postprodukci. Takže záběry a situace doplňují různé malůvky a poznámky. Tento prvek neskutečně dotvořil srdce tohoto filmu.

Pokud potřebujete zlepšil náladu, tak je to přesně film pro vás. Jakmile přistoupíte na aminační styl a trhlost rodinky, tak vás čeká výborná jízda co má srdce. Taky parádní český dabing.

 

Youtube - Trailer          Hodnocení: 9/10

Žádné komentáře:

Okomentovat