Invincible

IMDb, ČSFD
Osm dílů, naprosto parádní řezničiny. Lezou vám už naškrobení superhrdinové krkem? Tak Invincible je přesně seriál pro vás. Nikdo se tu s ničím nemaže a můžeme vidět to, co se stane, když se mezi obyčejnými lidmi prohání super bytosti. Tolik krve, střev a končetin, jsem hodně dlouho neviděl.

Sledujeme příběh mladého Marka - Invincible, jehož otec je nejmocnější super hrdina na planetě zemi. Pochází z vesmíru a má za úkol chránit naší planetu. A při její ochraně si založil rodinu. Každým dnem se taky očekává, že Mark získá stejné dovednosti jako jeho otec. Ta puberta.

Ve chvíli kdy se toto stane, se rozjede výborná smršť parádní a krvavé akce. S tunou propracovaných charakterů a zajímavě vystavěných super hrdinů. Obrovských středobodem příběhu je vztah otce a syna. Je udělán naprosto úžasně a postava otce je tu zatraceně komplexní. Samozřejmě je tam několik zvratů, ale na to se musíte už podívat sami. Věřím, že když se mrknete na první díl, hlavně na jeho konec, tak vám dojde, že to nebude tak jednoduché.

Jak už jsem zmínil, brutalita je tu fakt brutální. Animace si nebere servítky a všechno ukazuje bez sebemenších problémů. Hlavně finále je spíše jen červená barva. Samo účelové násilí samozřejmě nemůže samo o sobě obstát, ale je to právě doplněno o výborné charaktery a příběh.

Hlavně to není fakt jen o brutalitě. Je tu hodně humoru a překroucení spousty super hrdinských klišé.

Animace v některých částech trochu pokulhává, ale v tu chvíli vás zajímá obsah a ne forma.

Bylo to zatraceně husté a nemůžu se dočkat na pokračování. Některé scény budu mít v hlavě ještě hodně dlouho. Líbilo se mi představování loga seriálu v každém díle. Bylo to chytře zakomponováno do rozhovoru a taky se logo postupně zbarvuje krví.

 

Youtube - Trailer          Hodnocení: 9/10

Žádné komentáře:

Okomentovat