Love, Death & Robots - Season 2

IMDb, ČSFD
Je těžké hodnotit tuto „část“ jako nějaký celek, a proto raději přistoupím k hodnocení jednotlivých dílu, podle toho, jak se mi líbily a pak přidám nějaký souhrn na konec.

Z těchto 8 krátkých epizod na mě nejvíce promluvily:

Epizoda 6 - All Through the House - velmi krátký příběh, ale naprosto dokonalý. Ruční animace na vysoké úrovni a s parádním dabingem postav (i když se tam prohodí jen pár vět). Jednoduchá myšlenka s pěkným zvratem a pointou. Hodně je podařená gradace příběhu a podání oné pointy. Je moudré jít špehovat Santu, když rozdává dárky? Poslední věta příběhu, to vystihuje krásně.

Hodnocení: 10/10

 

Epizoda 2Ice - asi nejunikátnější vizuál téhle sbírky. Jakákoliv scenérie v podání téhle animace byla nádherná. Design postav velice unikátní (možná i někdy trochu odpudivý). Příběh dvou bratrů, co si dají závod s velrybou, byl udělaný hodně dobře. I ta hlavní myšlenka byla super. Všechno to bylo doplněno ještě parádním ozvučením a hodně povedeným střihem.

Hodnocení: 9/10

 

Epizoda 3Pop squad - první epizoda, která se snažila vizuálem znázorňovat realitu. Také první příběh s velmi tíživým tématem. Budoucnost kde jsou lidé nesmrtelní, ale za cenu, že nesmí počít děti. Hlavní hrdina pracuje jako policista a jeho úkolem je nelegální děti zabíjet. A byla to paráda. Vizuálně a myšlenkově hodně temné, ale s paprsky slunečního svitu. Hnedka bych si tenhle příběh dal ve větší délce.

Hodocení: 9/10

 

Epizoda 4 - Snow in the Desert - asi nejrealističtější epizoda. Chvílemi jsem vůbec neměl tušení, co je reálné a co není. Ta technologie je prostě luxusní. Až pohyb postav dokázal odhalit, že se jedná o počítačově vygenerované postavy. Prezentovaný svět a prostředí je nádherné. Pouštní planeta je prostě dechberoucí. Futuristické zbraně zase pěkně krvavé. Příběh většinu času je takový normální a získává další body až v samotném závěru.

Hodnocení: 7/10

 

Epizoda 7 - Life Hutch - jednoduchá bitka člověka a stroje s pár dobrými nápady a kýblem krve. O ničem jiném to nebylo. Detaily obličeje hlavního hrdiny byly na vysoké úrovni a nejsem si jistý, kde byl použit počítačový model a kde reálný herec, pokud vůbec.

Hodnocení: 7/10

 

Epizoda 5 - The Tall Grass - hezký art design, ale příběh ničím moc neoslnil. Jako bych tento koncept „něčeho“ ve vysoké trávě, viděl už hodněkrát. Tato epizoda dokáže akorát obstát svým vizuálem.

Hodnoceni: 6/10

 

Epizoda 1 - Automated Customer Service - strašná chyba začínat tímto příběhem druhou sérii. Příběh a vizuální styl strašně moc vyčnívá a bohužel ne tím dobrým způsobem. Design lidských postav je odporný no a to je tak nějak to jediné, co si z toho odnesete. Úplně to přehluší tu vtipnost a kritiku moderní společnosti. Pozor na korporát a vzpouru robotů. Jinak ten vtip tam je.

Hodnocení: 5/10

 

Epizoda 8 - The Drowned Giant - asi nejfilozofičtější díl. Jo a taky asi největší nuda. Na pláž je vyplaveno tělo obra a hlavní postava o tom bude filozofovat. Chápu asi ten přesah, ale je to nuda.

Hodnocení: 4/10

 

Souhrnně. Je toho málo a je to krátké. Navíc kvalitativně mě zasáhla fakt jen malá část. Uvidíme co další kousky. Budou vůbec? Nebo už bude rovnou třetí série? Kdo ví. Po parádní 1 sérii toto působí rozpačitým dojmem. 

 

Youtube - Trailer          Hodnocení: 7/10

Žádné komentáře:

Okomentovat