Kimetsu no Yaiba Movie: Mugen Ressha-hen (Demon Slayer Movie)

Myanimelist, Akichan
Tento film adaptuje jeden kratší ark z mangy, který pokračuje přesně tam, kde první série anime skončila. Pocity po skončení? Mám chuť okamžitě přečíst kompletní manga předlohu. Hodně se musím ovládat, abych to neudělal.

Film je nádherně z animovaný. Všechny ty luxusní momenty, co jsme viděli vyskakovat v první sérii, tak jsou tady po celou dobu. Překrásná kombinace počítačové animace a zatraceně hodně snímků za vteřinu té ruční. Každý střet s démonem a finále byli v plné animované síle.

Do toho všeho výborně zapadá příběh předlohy. Nechci nic vyzradit, ale hlavní hrdina zde má několik výborných momentů, kdy jsem měl husí kůži. Jisté vyobrazení jeho samotného, byla naprosto dokonalá scéna. A celkově jeho boj a přesvědčení vyvozovalo onu husí kůži. Pak je tam ještě obří finále. Já vím, neřekne to nic, ale pokud máte rádi tuhle sérii, šup zkouknout. Je to plné překvapení.

Teď nevím, zda ústřední melodie byla i v původní verzi, ale hlas zpěvačky, ještě přehnaný skrz různé zvukové efekty, dával všem těm scénám výborný nádech. Takové ty Ghost in the Shell vibrace.

Z výtek bych měl to, že nová postava Kyoujurou Rengoku, jeden ze špičky zabijáků démonu, neměl před tímto filmem dostatečně velký prostor, abychom se s ním více seznámili. Víc by se mi líbilo, kdybychom do této části příběhu šli už s větším povědomím o této postavě. Nemusím znát jeho minulost, to prozkoumá tento film, ale trochu více minut v první sérii by určitě nebylo na škodu. V pár místech trochu hapruje tempo filmu.

Souhrn? Parádně z animované, vysoký rozpočet, výborná akce a zajímavý příběh plný dramatických momentů a klasického humoru typického pro tuto sérii. Adaptovala se kapitola cca 53-66.

 

Edit - 29.10.2021:

TV verze z 10.10.2021 tento film rozdělila na klasické epizody (7 epizod) s tím rozdílem, že první epizoda je kompletně unikátní a přidává zajímavý úvod k postavě Rengoka. Což hnedka snižuje (úplně neodstraňuje) jednu z mých výtek k filmu.

 

Youtube - Trailer          Hodnocení: 9/10

Žádné komentáře:

Okomentovat