The Falcon and the Winter Soldier

IMDb, ČSFD
Druhý seriálový kousek roku 2021 ze světa Marvel. Co se týče stylu a celkového „vizuálu, tak se drží normálnosti oproti WandaVision, ale příběhově, je také plný spousty zajímavých událostí.

Začátek je trochu pomalí a první 2-3 díly působí tak nějak ok, ale pak se všechno začne pěkně hýbat a naši hrdinové rozvinou své nové příběhové linky a posunou se o velký kus dál. Po příběhové stránce nemám co vytknout. Je to prostě další „Marvelovka“ která nedělá žádnou ostudu a také nese poselství ohledně rasismu velmi hrdě a hlavně ne vlezle. Toho jsem se asi nejvíce bál, ale je to tu podáno velmi kvalitně. Obzvlášť proslov z poslední epizody je hodně dobře napsaný.

Falcon a Bucky se vyrovnávají se ztrátou Kapitána Ameriky a ten jejich vnitřní boj jim prostě uvěříte. Hlavně i vývoj jejich vztahu a jeho celkové zakončení. Navíc se polemizuje nad symbolem, jakým byl Kapitán Amerika a jakou váhu to všechno nese pro člověka, který tento titul nese. Tohle je tam ukázáno skrz jednu novou postavu a funguje to parádně. Nechci ale moc vyzrazovat.

Jinak se tu vrací pár starých známých postav. Vše se pěkně propojuje a staví to příběh pro budoucí filmy a seriály. Naštěstí nic není useknuto v polovině a vše dojde nějakého zakončení. Což je moc moc dobře.

Co se týče akce, tak právě ta první půlka je taková ničím nevybočující (je pravda že akce v kaňonu a s náklaďáky je pěkná) a až s pozdějšími díly to šlape hezky na plyn a finále nedělá žádnou ostudu. Jde samozřejmě vidět skromnější rozpočet. Možná kdyby to bylo o jeden díl kratší? Kdo ví.

Ty obavy, když studio Marvel zveřejnilo svůj plán pro fázi 4 (Covid s tím samozřejmě udělal svoje), jsou naštěstí pryč a s nadšením vyhlížím jejich třetí kousek v podobě Lokiho. No a taky Black Widow a Shang-Chi, ale ty nespadají do seriálové kategorie. Pěkná sedmička. Pro každého fanouška Marvelu, jen do toho.

 

Youtube - Trailer          Hodnocení: 7/10

Žádné komentáře:

Okomentovat