Soul (Duše)

IMDb, ČSFD
Jeden malý film o smyslu života. Jednu věc musím hodně pochválit, a to je ta, že ukázky na film neukázaly vůbec ty hlavní události, které se tam děly. To jsem docela koukal, ale zpátky na začátek.

Hlavní hrdina se žene za svým snem. Snem stát se jazzovým muzikantem. Když už se mu jeho sen skoro vyplní, tak zemře. V tu chvíli se přenáší do zvláštního prostoru. Dimenze, kde duše končí a kde nové duše vznikají. A náš hlavní hrdina se chce vrátit zpátky. Jenže takhle systém nefunguje. Náhodou je jeho duše určena jako mentor pro jednu „ztracenou“ novou dušičku. Dušičku, která nebyla schopná splnit podmínky pro to, aby se mohla zrodit na zemi a mnoho mentorů si na ní vylámalo zuby.

Tohle je tak nějak jednoduchý nástin hlavní zápletky. Celá tato dimenze je řízena bytostmi, které si říkají Jerry a jedním Terrym. No a tyto bytosti patří k tomu nejlepšímu v tomto filmu. Je to neskutečná sebranka, která se prostě chová, no chová se, možná v podstatě nejvíc jako... ale to už si musíte zjistit sami. Jo a taky co je to smysl života.

Film je samozřějmě přeplněn jazzovou hudbou, ale mě se nejvíce líbila taková ta elektronická/éterická hudba v již zmíněné dimenzi.

Jsem rád, že jsme dostali nový originální film od studia Pixar. Nemám nic proti čtvrtému dílu Toy Story, nebo třetímu dílu Autíček, ale prostě jsem rád, když dostávám nové originální filmy v tomto moři pokračování. Stejně jako byl Coco nebo V hlavě

 

Youtube - Trailer          Hodnocení: 8/10

Žádné komentáře:

Okomentovat