Shokugeki no Souma: Shin no Sara (Food Wars! The Fourth Plate)

Myanimelist, Akichan
Tahle čtvrtá série je prostě to samé, jako byla předchozí. Je to dáno tím, že předchozí třetí série byla natvrdo přerušena v polovině, a tak vidíme ten nejdůležitější klimax až tady.

Přesně toto rozdělení udělalo z téhle série neskutečně genericky nudnou nastavovanou kaši. Klidně by se stačilo podívat na poslední 2 díly a obsahová hodnota by byla stejná. Na Shokugeki no Soma jsem měl vždycky rád tu přípravu, laborování, zjišťování a celkově praní se s novým úkolem, který byl pro našeho hrdinu něčím novým a zábavu jsem nacházel právě v tom, jak na to nějak netradičně vyzrál. Bohužel, tady je každý díl jako přes kopírák. Hlavní hrdinové dostanou zadání, záporné postavy se jim smějí, vedlejší postavy nudně vysvětlují co je tam za ingredience a pak kladná postava vyhraje. Takhle je to snad všechny díly. Vše je prostě těžce natahované a protahované tak, aby to vystačilo na celou sérii.

Do toho trvá ten pocit nevolnosti z pohybující se kamery, se kterým mám problém už několik sérií.

Všiml jsem si hlavní melodie, ta hrála v cool momentech a byla fajn. Přišlo mi, že jsem ji slyšel poprvé.

Poslední hlavní střet je zajímavý a zábavný, protože se tam děje to hlavní „maso“ příběhu. Všechno předtím je jen plytká omáčka.  

Tam co měla být jedna série o třeba 16-20 dílech, tak jsme tu místo ní dostali 2 série s dohromady 24 díly. A to je špatně. Příběh je zde ok, ale forma byla šíleně nudná. Hodně bojuji s tím, zda dát 5/10, nebo 6/10. Ukázka na Youtube je taková hodně obecná a spíš se jedná o ukázku na 3 sérii. Takže i ukázka nedokáže tuto čtvrtou sérii uchopit a ukázat nám, o čem série vlastně bude a je.

 

Youtube - Trailer          Hodnocení: 5/10

Žádné komentáře:

Okomentovat