WandaVision

IMDb, ČSFD
V první řadě si nedokážu představit, že bych na každý díl čekal týden. No a protože včera vyšel poslední díl, jsme zde, kdy mám za sebou přes 5 hodin seriálu o jedné sezóně.

Bylo to zvláštně zajímavé a jsem moc moc rád, že studio Marvel se nebojí udělat něco, co je prostě jiné. Samozřejmě je to plné klasického „Marvelovského“ klišé, ale to je přesně to, co máme rádi. Navíc je to zvláštně zajímavé.

Od Endgame jsou to už skoro 2 roky a když nepočítám malou jednohubku v podobě Spider-mana v Evropě, tak jsme se do vesmíru Marvelu už fakt dlouho nepodívali (proklínám tě Covide). Takže mě hnedka ze začátku (až když je trochu poodhalena rouška tajemna) baví návrat do známého vesmíru. Kdy agent Woo udělá malý trik z Ant-mana, nebo kdy vidíme post události již zmíněného Engame, nebo potkáváme známé vedlejší postavy. Všechno tohle strašně „trefuje“ blízko domova. Je to prostě vesmír a svět, který mám rád a Marvel ho zatím nijak velkým přešlapem nepokazil.

Wandavision je hlavně o Wandě a Visionovi, no neke. Vše pomalu ale jistě graduje. Každá epizoda přidává další a další kousíčky toho, že tento starý sitcom není normální. Kdo tento svět stvořil, co se v něm proboha děje, jaký je jeho účel, to jsou všechny ty zajímavé části, které je zábavné postupně odhalovat. Naštěstí je to krátké tak, že to nezačne nudit. Navíc poslední 2 díly jsou prostě ta pravá Marvelovská zábava a jsou nám zde odhaleny různé nové nuance známého vesmíru a také dá seriál vzniknout spoustě nových cest, kterými se hlavní hrdinové budou v budoucnosti ubírat. Moc se těším na další přírůstky do tohohle světa. Jen doufám, že Disney to díky Disney+ moc nepřežene a bude to všechno prostě hlavně o kvalitě a ne kvantitě.

Jinak produkčně to muselo dát sakra zabrat. V seriálu se postupně střídají různá období z minulosti a rekvizity, hudba, vizuální pojetí se s tím snaží držet krok. A velmi úspěšně. Milovníci starých sitcomů musí asi slintat blahem, protože je každý díl nacpaný odkazy a pojetím dává hold právě těmto kouskům z minulosti.

Možná je to díky Marvel suchu, ale já jsem spokojený. Je to další Marvelovka. Nic víc a nic míň (i když tady toho „víc“ je přeci jen trochu víc než normálně, což je dobře).


Youtube - Trailer          Hodnocení: 8/10

Žádné komentáře:

Okomentovat