The Umbrella Academy - Season 1 - 2

IMDb, ČSFD
Seriál se zajímavým konceptem. Máme zde rodinku lidí s nadpřirozenými schopnostmi a jednoho ne moc hodného otce. Jo a taky blížící se konec světa.

První sérii padá díky stupidním dialogům a chování postav. Spousta problému, které postavy řešily, se daly v naprosté pohodě vyřešit, pokud by spolu hlavní postavy mluvily. Ano, je to dysfunkční rodinka, ale tohle jsou dialogy ve stylu: Musím vám něco důležitého říci… Jdi do háje, teď nemám náladu… Fakt vám musím něco důležitého říci… Hele ted nemám chuť. Já mám ale fakt něco důležitého, co vám chci… Tohle to chování mě v seriálech neskutečně vytáčí a považuji to za „lazy writing“. Autoři prostě netuší, jak začít nějakou zápletku, a tak to udělají takto. Neskutečně mě to vytáčí.  Celá první série by se dala zkrátit o 80%, jenom kdyby se některé postavy nechovaly, jak se chovaly. Přitom to navíc ani k jejich postavě pořádně nesedí (koukám na tebe Pětko). Jste rodina, sice pošramocená výchovou, ale pořád rodina. A fakt tam není žádný pořádný vývoj nebo tak, prostě autoři potřebují, aby se tady něco podělalo, a tak to udělají skrz to, co jsem psal dříve.

Jinak je ale série plná vtipných a originálních momentů. Doplněná o super soundtrack. Show jako taková má dobrou atmosféru, ulítlý design i příběh. Jen co zabíjí ty dialogy a to, jak se k těm momentům dostaneme. 

 

Youtube - Trailer          Za první sérii dávám 5/10

 

Teď je řada na druhou sérii. Zde už je neskutečné zlepšení v kvalitě fungování postav. Konečně bylo opraveno to, co v první sérii nefungovalo (ano najdou se výjimky, ale fakt málo). Konečně postavy mluví a fungují mezi sebou jako normální lidské bytosti.

Ulítlý příběh a povedené scény zůstávají. Stejně tak i parádní soundtrack. Kéž by takhle fungovala už první série.

O detailech příběhu se moc rozepisovat nechci, protože to je jeden z kladů seriálu, kam se to všechno vyvine a co se to tam proboha stane.

 

Youtube - Trailer          Za druhou sérii dávám 7/10

Žádné komentáře:

Okomentovat